Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2017

Evo kako Turska pokušava vratiti dio ruskih turista

Ruski turisti će moći koristiti bankovne usluge u Turskoj, plaćajući u rubljima, rekao je danas na otvorenju ruskog summita World Tourism Forum, generalni direktor Denizbanke, Hakan Atesh...

"Trenutno se provode radovi između "Sberbanka" i "Denizbanka" po pitanju implementacije sustava plaćanja u rubljima u sektoru turizma. Ruski turisti u Turskoj će moći obavljati sve što im je potrebno preko bankomata, a poslovnice banke će primati rublje kao sredstvo plaćanja. Turisti će moći i dizati rublje bez provizije", - rekao je Atesh.

Također je dodao, kako neke tvrtke, među njima i hoteli, već su sad spremni ruskim turistima ponuditi plaćanje usluga u rubljama, a ne u lirama.

Početkom listopada javljeno je iz ministarstva ekonomskog razvoja kako su Rusija i Turska obnovile pregovore po pitanju plaćanja ruskih turista koji borave u Turskoj, odnosno mogućnosti plaćanja u rubljama kao i korištenju rublje kao sredstva bilateralne trgovine, prenosi ruska agencija Interfax.

Izvor: RBTH

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram