Zatvori
Poslovni Puls
24/05/2017

Rusima Krim i dalje najpoželjnije turističko odmaralište

Krim je i dalje najprivlačnija destinacija za Ruse, 37% ispitanika bi ga odabralo za ljetni odmor kada bi bili u mogućnosti, pokazalo je istraživanje Sveruskog centra za istraživanje javnog mnijenja (VCIOM)...

Na drugom su se mjestu našli gradovi crnomorske obale Kavkaza, a na trećem strana odmarališta, pokazalo je istraživanje Sveruskog centra za istraživanje javnog mnijenja, prenosi RIA Novosti.

Istraživanje je provedeno 27. i 28. travnja te u razdoblju od 14. do 16. svibnja 2017. među 1,2 tisuće, odnosno 18 tisuća ispitanika.

"Rusi su drugu godinu zaredom kao najpoželjniju destinaciju za odmor naveli Krim: 37% ispitanika bi posjetilo upravo Krim kada bi za to imali mogućnosti", navodi se u materijalima VCIOM-a.

Na drugom mjestu (31%) su se našli gradovi crnomorske obale Kavkaza. Broj onih koji su ta odmarališta naveli kao najprivlačnija danas je usporediv s pokazateljima za 2005.-2006. (31% i 32%.). Popularnost stranih odmarališta se ove godine nije mnogo promijenila u usporebi s ranijim godinama (22% u usporedbi s 21% u 2016.).

Tvrtka „Medialogija” je na temelju analize publikacija u ruskim medijima od početka godine sastavila rejting najčešće spominjanih zemalja u kontekstu ljetnog odmora. Na samom vrhu su ruska odmarališta (spomenuta 15 900 puta), na drugom mjestu se našla Turska (spomenuta 4110 tisuća puta), a na trećem Grčka (2110). U top deset su se našli i Tajland, Egipat, Italija, Španjolska, Francuska, Cipar i Bugarska.

„Medialogija” je provodila monitoring i analizu publikacija u razdoblju od siječnja do svibnja 2017. godine, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram