Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2016

Dubai privlači sve veći broj milijunaša

TV kanal Saudi Al Arabija, sa sjedištem u Dubaiju, objavio je u nedjelju da je to poslovno i trgovačko središte Ujedinjenjih Arapskih Emirata prošle godine privuklo čak 2 000 milijunaša koji su se doselili u taj grad...

Sudeći prema njihovu izvješću, najveći broj njih dolazi iz Egipta, Alžira, Maroka i Turske.

Mnogo ''tradicionalniji'' centri za svjetske bogataše, poput primjerice Londona, svjedočili su skromnijim brojkama, kako se navodi u istraživanju New World Wealtha o kojem je bilo riječi u spomenutom TV programu.

U njemu se navodi da se tijekom 2015. u britansku prijestolnicu doselilo 3 000 milijunaša, ali je s druge strane otišlo njih 2 500. Ostatak Ujedinjenih Arapskih Emirata, poput primjerice Abu Dhabija, također je bilježio porast. U spomenuti grad se doselilo novih tisuću milijunaša tako da ukupan broj sada iznosi nevjerojatnih 72 000.

''Očekujemo da će se migracija milijunaša dalje od Francuske ubrzati u idućih nekoliko desetljeća s obzirom na eskalaciju tenzija,'' navodi se u izvješću.

Podsjećamo da je primjerice glumac Gerard Depardieu u prošlosti okrivio visoku poreznu stopu za svoj odlazak iz Francuske, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram