Zatvori
Poslovni Puls
04/04/2016

Hrvatska tehnologija koristi se u razminiranju Palmire!

Stručnjaci Međunarodnog protuminskog centra Oružanih snaga Ruske Federacije u sastavu specijalnog odreda za razminiranje krenuli su u Palmiru, javio je dopisnik televizijske postaje "TV Zvijezda" iz Sirije...

U sastavu konvoja nalaze se oklopni transporteri BTR 82A, roboti za razminiranje Uran 6 i sve drugo neophodno za organizaciju baznog kampa, kao i cisterne za gorivo. Kolona koju čeka put od preko 300 kilometara, sastoji se od više od dvadeset jedinica tehnike. Iz zraka kolonu osiguravaju helikopteri Mi-28N.

Zadatak vojnih stručnjaka je razminiranje antičkog grada Palmire, kao i stambenih četvrti i objekata infrastrukture, a pirotehničari Međunarodnog protuminskog centra Ministarstva obrane Ruske Federacije, moraju ispitati područje od preko 180 000 hektara.

Sirijska vojska preuzela je kontrolu nad Palmirom 27. ožujka, a operacija oslobađanja drevnog grada odvijala se uz podršku ruskog ratnog zrakoplovstva.

Zanimljivo je napomenuti, da su roboti za razminiranje - Uran 6, rađeni po licenci hrvatske tvrtke DOK-ING, te se temelje na modelu MV-4, a radi se o jednom od najboljih robotiziranih sustava za razminiranje, čiju je licencu osim ruske, kupila i američka vojska, prenosi RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram