Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2016

Od Rusije naručeno oružje ukupne vrijednosti veće od 50 mlrd. dolara

Vrijednost inozemnih narudžbi za rusko oružje prelazi 50 milijardi dolara, priopćio je za Interfaks zamjenik direktora Federalne službe za vojno-tehničku suradnju Anatolij Punčuk...

Udio Latinske Amerike u tom iznosu je oko dva posto, tj. 1 milijardu dolara.

Najpopularniji u toj regiji su helikopteri, rekao je Punčuk koji se nalazi na čelu ruske delegacije na Međunarodnoj izložbi vojne i zrakoplovno-svemirske tehnike FIDAE 2016, koja počinje danas u čileanskoj prijestolnici Santiagu.

"Rusija Latinsku Ameriku smatra jednim od najperspektivnijih tržišta za isporuke domaćih proizvoda vojne namjene", rekao je Punčuk.

Izvijestio je da je u ovom trenutku najvažniji partner Rusije Venezuela kojoj je isporučena značajna količina ruskog naoružanja i vojne tehnike različitih tipova. Ruska tehnika, između ostalog i helikopteri, posljednjih se godina isporučuje i uspješno koristi u Brazilu i Peruu.

"Velika nada se polaže na aktiviranje vojno-tehničke suradnje s Argentinom i Meksikom. Obje zemlje imaju potrebu za kupnjom kvalitetne helikopterske tehnike. Te potrebe možemo namiriti. S Argentincima smo spremni surađivati u području zajedničke proizvodnje vojno-pomorske tehnike", rekao je Punčuk.

Prema njegovim ocjenama, Rusija se uvijek s posebnom pažnjom odnosi prema izložbi FIDAE, RBTH.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram