Zatvori
Poslovni Puls
21/03/2016

Zamrla trgovina između Velike Britanije i Rusije

Trgovinska razmjena između Rusije i Velika Britanije u 2015. godini pala je za 50% u odnosu na prethodnu godinu pod utjecajem britanskih sankcija prema ruskim tvrtkama, propćio je veleposlanik Ruske Federacije u Velikoj Britaniji, Aleksandar Jakovenko...

Nastupajući u nedjelju, 20. ožujka, na 8. forumu sunarodnjaka u Velikoj Britaniji, Jakovenko je istaknuo kako sankcije negativno utječu na razvoj ekonomskih odnosa između dvaju zemalja, iako sa obje strane postoji veliki interes za suradnju.

„To je izazvalo smanjenje obima trgovine za 50%. Ovaj pokazatelj nam ne ulijeva optimizam kada se radi o razvoju odnosa između dviju zemalja, ali, ipak, one britanske tvrtke koje aktivno posluju na ruskom tržištu imaju sve garancije i mogućnosti, barem od strane Ruske Federacije”, izjavio je on, a prenosi RIA „Novosti”.

Ruski veleposlanik u Velikoj Britaniji je također istaknuo da mnoge britanske tvrtke, kao što su BP, Shell i druge, i dalje pokazuju veliki interes za ekonomsku suradnju sa Rusijom.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram