Zatvori
Poslovni Puls
17/03/2016

Kina postala najveći američki trgovinski partner

Zajednički interesi Kine i SAD-a veći su nego njihove razlike, u srijedu je izjavio kineski premijer Li Keqiang...

Kina je prošle godine postala najveći trgovinski partner SAD-a, dok je opseg trgovine dostigao gotovo 560 milijuna američkih dolara, rekao je Li, istaknuvši da to pokazuje kako "zajednički interesi daleko nadmašuju njihove razlike".

Komentar je uputio na tiskovnoj konferenciji nakon zaključivanja godišnje zakonodavne sjednice.

Za zdrav razvoj kinesko-američkih odnosa dvije zemlje trebaju se pridržavati načela jednakosti i obostrane koristi, rekao je.

Li je izjavio da dvije zemlje pregovaraju o sporazumu o bilateralnim ulaganjima, dodajući kako će Kina američkim ulagačima dati širi pristup kineskom tržištu te se nada da će SAD napraviti isto.

Između dviju zemalja postoji oko 100 mehanizama za dijalog i razmjenu te će se zajednički interesi nastaviti širiti dok god "se ponašamo s dobrom namjerom i pravilno rješavamo nesuglasice", rekao je.

"Produbljena kinesko-američka suradnja neće samo koristiti dvije zemlje, nego cijelom svijetu." istaknuo je Li.

Premijer je rekao da da su dvije zemlje oduvijek svjedočile obostrano korisnim gospodarskim i trgovinskim odnosima te da će se kinesko-američki odnosi kretati naprijed bez obzira na to tko će osvojiti američke predsjedničke izbore u studenom, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram