Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2016

Premijer Orešković u potrazi za ulagačima u Hrvatsku, idući tjedan ide u London

Premijer Tihomir Orešković će se u potrazi za ulaganjima zaputiti u London, gdje će se sljedećeg tjedna održati investicijski summit, u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj, javlja HRT...

Izravnih stranih investicija u prva tri kvartala 2015. bilo je upola manje nego godinu prije. Stoga je vrlo bitno pobuditi zanimanje stranih ulagača za Hrvatsku.

Nakon autoceste Bina Istra i zagrebačke Zračne luke, francuska građevinska tvrtka Bouygues ulazi i u treći veliki posao u Hrvatskoj. Gradit će Putnički terminal Gruž u Dubrovniku. Dobit će koncesiju na 40 godina, a ulaganje će iznositi 94 mil. eura.

Najveća izravna ulaganja dosad su dolazila iz Nizozemske i Austrije, a lani su Britanci kupili Tvornicu duhana Rovinj za 505 mil. eura.

Turizam je za ulaganje atraktivan svima, a Amerikance zanima i energetika. Doduše, Marathon Oil odustao je od istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Jadranu, no prostora za suradnju bit će i u budućnosti.

Njemačke ulagače zanimaju informacijska, prehrambena i autoindustrija te telekomunikacije.

Foto: Vlada RH

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram