Zatvori
Poslovni Puls
19/02/2016

Kinezi nastoje osnažiti vlastitu farmaceutsku industriju

Prilikom izvršnog sastanka kineskog Državnog vijeća kojim je 14. veljače predsjedavao premijer Li Keqiang odlučeno je da se unaprijede poboljšanja i inovacije u farmaceutskoj industriji u cilju promicanja razvoja tradicionalne kineske medicine te provedu pilot-projekti trgovine uslugama...

Prilikom sastanka na temu jačanja razvoja farmaceutske industrije dogovor je postignut oko slijedećeg:

1. Potrebno je ojačati istraživanja i razvoj lijekova za kojima vlada hitna potreba te ubrzati industrijalizaciju za lijekove namijenje bolestima koje se često pojavljuju, kao i za one rijetke.

2. Potrebno je poboljšati sigurnosnu procjenu i sustav praćenja proizvoda te ojačati nadzor kako bi se jamčila kvaliteta.

3. Potrebno je integrirati reforme sektora koji se tiču zdravstvene njege, zdravstvenog osiguranja te farmaceutske industrije, ubrzati proces odobrenja za lijekove i medicinsku opremu koji su hitno potrebni te podržati industrijalizaciju medicine na način kao što su primjerice industrijski fondovi.

4. Potrebno je uspostaviti modernu kružnu mrežu za lijekove koji pokrivaju i urbana i ruralna područja te uspostaviti nacionalne, javne uslužne platforme za informiranje na ovu temu.

Izvor: CRI

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram