Zatvori
Poslovni Puls
17/02/2016

Podravka ugostila predstavnike kanadskog veleposlanstva

Nakon nedavnog posjeta visokog izaslanstva Sjedinjenih Američkih Država, u Podravki su danas boravili i predstavnici Kanadske Ambasade Zagreb...

Nakon dobrodošlice i uvodnih riječi, domaćini su predstavili Grupu Podravka kroz njezinu povijest, poslovanje u proteklom periodu, proizvodni asortiman te razvojne i poslovne planove u narednom periodu. Susret je nastavljen razgovorima o poslovanju s naglaskom na kanadsko tržište s obzirom da je Podravka danas najveći hrvatski izvoznik na kanadsko tržište iz segmenta prehrane i pića.

Na kanadskom, jednako kao cjelokupnom američkom tržištu, Podravka nastoji zadržati dominantnu ulogu u tzv. etničkim segmentima u kategoriji dodatka jelima. Stoga su gosti po završetku sastanka obišli tvornicu Vegete i Podravka jela u industrijskoj zoni i detaljnije upoznali proces nastajanja lidera na kanadskom tržištu u kategoriji dodataka jelima – Vegete.

Osim s proizvodima pod markom Vegeta, Podravka je prisutna na kanadskom tržištu s proizvodnim asortimanom juha, dječje hrane, kondimenata, voća i mesnog programa.

Inače, Vegeta je na tržištima Sjedinjenih Američkih Država i Kanade prisutna još s početka '80.-ih godina prošlog stoljeća, a kako bi unaprijedili prodaju na tim tržištima, Podravka je 2005. godine osnovala Podravka International USA Inc. sa sjedištem u New Yorku.

Od deset kanadskih pokrajina, Podravkini se proizvodi distribuiraju u njih šest – Britanska Kolumbija, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario i Quebec, a među najzastupljenijima su kategorije dodataka jelima, juhe i proizvodi iz mesnog programa, navodi se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram