Zatvori
Poslovni Puls
05/02/2016

Radenska preuzela Badelove bezalkoholne brendove

Iz Kofole ČeskoSlovensko, jednog od vodećih proizvođača i distributera bezalkoholnih pića u Europi, objavljena je akvizicija asortimana bezalkoholnih pića od Badela 1862, ugledne hrvatske tvrtke...

Riječ je o akviziciji Kofola ČeskoSlovensko kojom će Radenska postati zadužena za upravljanje brendovima Voćko, Nara i Inka, trima tradicionalnim brendovima te samim time savršenim prinovama velike obitelji tvrtke Kofola. Postizanje dogovora sljedeći je korak u Kofola ČeskoSlovensko - Badel 1862 partnerstvu te logičan nastavak nakon što je Radenska od Badela 1862 preuzela PepsiCo distrubuciju za Hrvatsku, navodi se u priopćenju.

Marián Šefčovič, generalni direktor Radenske i regionalni menadžer za Adria regiju unutar Kofole ČeskoSlovensko izrazio je svoje zadovoljstvo sklopljenim poslom te dodao: "Zadovoljstvo nam je nastaviti poslovni odnos s Badelom 1862 na hrvatskom tržištu, posebno zato jer na hrvatskom tržištu vidimo veliki potencijal te ova suradnja za nas predstavlja korak naprijed prema uspostavljanju cjelovitog proizvodnog asortimana bezalkoholnih pića u Adria regiji. Upravljanje brendovima bogate povijesti i tradicije Kofolina je specijalnost, pa će Voćko, Nara i Inka biti odličan dodatak našem portfelju."

Šefčovič je također istaknuo kako se ovo novo partnerstvo dviju tvrtki proširuje i suradnjom na distribuciji u HORECA segmentu.

Radenska je jedan od najvećih proizvođača mineralne vode u jadranskoj regiji, gdje je njeno ime nekoć, a tako je i na mnogim mjestima danas, bilo sinonim za mineralnu vodu. Glavni su joj proizvodi svjetski poznata mineralna voda Radenska Classic u premium kategoriji, koju podupire raznovrstan portfelj voda i bezalkoholnih napitaka, poput Ore i Pepsija. U proljeće 2015. Radenska je postala članom obitelji grupe Kofola ČeskoSlovensko, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram