Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2016

MMF najavio reformu koja ide u korist tržištima u nastajanju

Refroma kvota i upravljanja Međunarodnog monetarnog fonda iz 2010. je stupila na snagu te će tržištima u nastajanju dati više prava odlučivanju, MMF je izjavio u srijedu...

"Uvjeti provedbe 14. Glavne revizije kvota MMF-a, koji donose povijesne i dalekosežne promjene u upravljanju i stalnom kapitalu MMF-a, sada su zadovoljeni.", stoji u priopćenju.

Reforme, koje je Odbor guvernera MMF-a odobrio 2010., udvostručit će izvore MMF-ovih kvota te će premjesetiti kvote i glasačke udjele iz naprednih gospodarstava, prvenstveno u Europi, na gospodarstva tržišta u nastajanju.

Reforme su najveća promjena u upravljanju MMF-om od njegove uspostave te su priznanje sve veće uloge koje tržišta u nastajanju igraju u svjetskom gospodarstvu.

Kina će imati treću najveću kvotu i glasački udjel nakon SAD-a i Japana, a Indija, Brazil i Rusija će se također nalaziti među deset vodećih članova te organizacije, prenosi CRI.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram