Zatvori
Poslovni Puls
21/01/2016

Međimurje primjer ostatku Hrvatske kako kvalitetno gospodariti otpadom

Međimurje je u svemu primjer, pa i u tome kako se gospodari otpadom. Čak 7.000 domaćinstva na području Grada Preloga i susjednih općina već 11 godina odvaja kućni otpad, a od prošle godine dostupna im je i usluga odvoza zelenog otpada...

Sagradili su prvu međimursku kompostanu i novu sortirnicu korisnog otpada te zaposlili nove radnike, a 1. siječnja smanjili su i cijenu odvoza kućnog otpada.

Nakon što je u rad puštena kompostana, u koju su s projektom uvođenja prikupljanja zelenog otpada Grad Prelog i Fond za zaštitu okoliša uložili 5 milijuna kuna, potkraj godine izgrađena je i nova sortirnica korisnog otpada. Ondje će se na godinu sortirati 1.200 tona papira, plastike, industrijskog najlona, stakla i elektroničkih sklopova.

Projekt je vrijedan 3 milijuna 700 tisuća kuna, a 80% tog iznosa financirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Osim po privlačenju stranog kapitala i iznimnoj gospodarskoj aktivnosti, Grad Prelog sve više postaje prepoznatljiv i po odgovornom gospodarenju otpadom, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram