Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2016

S&P: Hrvatski rejting bez promjene uz negativnu prognozu

Američki Standard & Poor's zadržao je postojeći dugoročni kreditni rejting Hrvatske na "BB" i kratkoročni na "B", ali su zadržani i negativni izgledi, što znači da Hrvatska u budućnosti može očekivati dodatni pad rejtinga...

Iz S&P upozoravaju da su hrvatske javne financije i dalje u lošem stanju.

Rejting bi mogao biti snižen ako nova vlada, za koju očekuju da će biti formirana ovog mjeseca, ne poduzme snažne mjere kojima može riješiti fiskalne i ekonomske probleme.

S druge strane, prognoza bi mogla biti revidirana na "stabilnu", ako dođe do stabilnog i održivog rasta gospodarstva.

Iz Agencije upozoravaju i da Hrvatska vjerojatno neće uspjeti u roku ispuniti zahtjeve iz procedure za smanjenje prekomjernog deficita.

"Od početka procedure za smanjenje prekomjernog deficita 2013. godine postignut je minimalni napredak te je vjerojatno da Hrvatska neće ispoštovati rok koji je bio predviđen za 2016. godinu", navode iz S&P-a.

Ipak, navode da je moguće da Hrvatska postepeno smanji deficit koji bi iza 2018. mogao pasti na prihvatljivu razinu od 3 posto.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram