Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2016

Hrvatski studenti od sada lakše do diplomskog studija u Velikoj Britaniji

Hrvatski studenti sada mogu studirati diplomski studij u Velikoj Britaniji mnogo lakše. Britanska vlada odlučila je početkom 2016. otvoriti sistem državnog kreditiranja za hrvatske studente koje žele studirati diplomski studij na Ujedinjenom Kraljevstvu, stoji u priopćenju...

Javna sredstva će pokriti do 10.000 funti školarine što će hrvatskim studentima osigurati pristup do najtraženijih programa na britanskim sveučilištima. Zakon o odobravanju zajmova za diplomske studije stupa na snagu u akademskoj godini 2016./2017.

Ova je vijest od iznimne važnosti za sve studente na zadnjoj godini preddiplomskog studija u cijeloj Europskoj uniji. Do sada, zajmovi za pokrivanje školarine su se odnosili samo na preddiplomske studije u Velikoj Britaniji. Tako sada diplomski studij u ovoj zemlji postaju puno pristupačniji za hrvatske studente koje žele nadograditi svoje obrazovanje na britanskim sveučilištima.

Upravo kako bi što bolje objasnili cijeli sustav zajmova i mogućnosti studiranja diplomskih studija u Velikoj Britaniji, predstavnici jednog od 15 najboljih sveučilišta u zemlji - Coventry University, bit će u Zagrebu 21. siječnja gdje će prezentirati mogućnosti za studiranje i financiranje obrazovanja studenata iz Hrvatske. Ovo je sveučilište, također, dobitnik najprestižnije britanske nagrade za visoko školstvo „University of the Year“ tri godine za redom.

Integral Edukacijski Programi, tvrtka za savjetovanje o obrazovanju u inozemstvu, utvrdila je da trošak diplomskog studija u Velikoj Britaniji iznosi od 4,000 do 35,000 britanskih funti godišnje. “Sada je olakšana situacija svima onima koji žele upisati diplomski studij u Velikoj Britaniji. Ova odluka predstavlja primamljivu ponudu za sve one koji su se dvoumili trebaju li ići ili ne na diplomski studij u Veliku Britaniju”, kaže Lea Ban, voditeljica Odjela za visoko obrazovanje tvrtke Integral.

Predstavnici britanske vlade kažu da podupiru studente da završe svoj sveučilišni studij kako bi novim generacijama prenosili “natjecateljski britanski duh”.

O zajmu

Maksimalan iznos zajma za diplomski studij u Velikoj Britaniji iznosi 10,000 britanskih funti i dostupan je za sve studije i programe visokog obrazovanja.

Kako bi ostvarila pravo na zajam, osoba mora biti državljanin zemlje članice Europske unije te imati prebivalište u toj zemlji barem tri godine prije početka diplomskog studija, što će hrvatski studenti ispuniti 1. srpnja ove godine. Također, studenti moraju imati manje od 60 godina. Ovaj program obuhvaća sve institucije visokog obrazovanja u Ujedinjenom Kraljevstvu (Engleska, Škotska, Wales i Sjeverna Irska), ističe se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram