Zatvori
Poslovni Puls
01/12/2015

IPO-ovi ponovno mogući na kineskom tržištu kapitala

Kina je u ponedjeljak, nakon četiri mjeseca, ponovno krenula s inicijalnom javnom ponudom na burzama. Industrijski proizvođač eksploziva iz pokrajine Hubei postao je prvi koji je ponudio dionice investitorima...

Podsjećamo kako je kinesko Povjerenstvo za upravljanje sigurnosnicama u srpnju obustavilo početnu javnu ponudu kao dio nastojanja da se smanji tržišni pad, no državne burze su od tog razdoblja postale mnogo stabilnije te je vraćanje najavljeno službenim priopćenjem 20. studenog.

Povjerenstvo je također putem priopćenja objavilo kako je ukupno deset kineskih tvrtki zadovoljilo zadane uvjete za početnu javnu ponudu koja će se skoro i dogoditi dodajući pritom da će polovica njih biti izlistana na šangajskoj odnosno na burzi u Shenzhenu.

Dionice tvrtke Hubei Kailong Chemical Group Co, koja je izlistana na burzi u Shenzhenu, a ujedno i prva u početnoj javnoj ponudi, dosegle su cijenu od 28,68 yuana (4,48 američkih dolara). Ostalih devet tvrtki biti će izlistano u iduća dva dana, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram