Zatvori
Poslovni Puls
30/11/2015

Štediše Ljubljanske banke na raspolaganju imaju još samo nekoliko sati!

Štedišama Ljubljanske banke koji već desetljećima vode bitku za svoj novac u ponedjeljak istječe rok u kojemu moraju provjeriti imaju li valjane štedne knjižice, što je ključan preduvjet za isplatu štednje. Ako do ponedjeljka ne dostave evidenciju kojom će dokazati potraživanje od Ljubljanske banke, od 1. prosinca neće moći ni podnijeti zahtjev za isplatu duga...

Vrijeme za provjeru knjižica za štediše Ljubljanske banke ubrzano istječe. Rokovi su kratki, a radno vrijeme takvo da otvorenu poslovnicu nije lako uhvatiti. Ovaj se rok odnosi na one koji su potraživanja od Ljubljanske banke preuzeli od izvornih štediša - primjerice ugovorom o darivanju, doživotnom skrbništvu ili cesiji.

Poslovnica Ljubljanske banke u petak nije radila, a danas će biti otvorena do 13 sati, javlja HRT. Bit će to posljednja prilika štedišama s nevaljanim knjižicama da otvore nove, evidentiraju svoj dug i tako steknu pravo na podnošenje zahtjeva za isplatu štednje.

Zastupnik štediša ističe kako je rok za provjeru trebao biti dulji. No Slovencima se očito žuri i banka će već 1. prosinca biti zatvorena za klijente. Koliko je štediša s nevaljanim knjižicama - nemoguće je procijeniti. Oni koji imaju valjane ne trebaju se brinuti.

Podsjetimo, 130 tisuća štediša u Hrvatskoj od Ljubljanske banke potražuje oko 180 milijuna eura. Zahtjev za isplatu može se predati od 1. prosinca ove godine, pa sve do kraja 2017. Ako bi sve teklo glatko, štednja bi se trebala isplatiti u roku od pola godine nakon podnošenja zahtjeva.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram