Dubrovački brodar “Atlantska plovidba” pred finalizacijom je prodaje hotela “Lapad”. Iako službenih potvrda nema, iz pouzdanih izvora doznaje se da je ugovor s kupcem, poznatim dubrovačkim trgovcem Ivom Brborom, već potpisan, a preostaje samo još riješiti nekoliko klauzula…

Akviziciju, o kojoj se u gradskim poslovnim krugovima razglaba već danima, prate i uobičajene glasine o tome kako se iza Brbore zapravo skrivaju drugi ulagači koji se žele domoći atraktivne nekretnine na Lapadskoj obali, gdje tvrtka “Laguna trade” počinje s gradnjom marine Gruž.

U kuloarskim pričama najčešće se spominjalo ime rogozničkog kralja marina Franje Pašalića, kojemu bi se “Lapad” savršeno uklapao u nautički kompleks. Pašalić dosad, barem javno, nije pokazao zanimanje za kupnju hotela. Pronijela se i priča da su za hotel bili zainteresirani i prvaci koalicije Uspješna Hrvatska Radimir Čačić i Pero Vićan.

Naši izvori tvrde da se Brbora u kupnju upustio samostalno, dijelom kreditom, a dijelom novcem od prodaje nekretnina u obiteljskom vlasništvu. Upućeni tvrde da bi za kupnju hotela trebalo osigurati oko 20 milijuna kuna. “Atlantska plovidba” lani je prodala još jedan hotel u svojem vlasništvu – “Hilton Imperial”, visokokategornik iz Hiltonova lanca, koji je prodan “Adris grupi”. U portfelju ima i devastirani hotel “Grand”.

Izvor: Slobodna Dalmacija