Zatvori
Poslovni Puls
13/11/2015

Atlantska plovidba prodaje još jedan od svojih dubrovačkih hotela

Dubrovački brodar “Atlantska plovidba” pred finalizacijom je prodaje hotela “Lapad”. Iako službenih potvrda nema, iz pouzdanih izvora doznaje se da je ugovor s kupcem, poznatim dubrovačkim trgovcem Ivom Brborom, već potpisan, a preostaje samo još riješiti nekoliko klauzula...

Akviziciju, o kojoj se u gradskim poslovnim krugovima razglaba već danima, prate i uobičajene glasine o tome kako se iza Brbore zapravo skrivaju drugi ulagači koji se žele domoći atraktivne nekretnine na Lapadskoj obali, gdje tvrtka “Laguna trade” počinje s gradnjom marine Gruž.

U kuloarskim pričama najčešće se spominjalo ime rogozničkog kralja marina Franje Pašalića, kojemu bi se “Lapad” savršeno uklapao u nautički kompleks. Pašalić dosad, barem javno, nije pokazao zanimanje za kupnju hotela. Pronijela se i priča da su za hotel bili zainteresirani i prvaci koalicije Uspješna Hrvatska Radimir Čačić i Pero Vićan.

Naši izvori tvrde da se Brbora u kupnju upustio samostalno, dijelom kreditom, a dijelom novcem od prodaje nekretnina u obiteljskom vlasništvu. Upućeni tvrde da bi za kupnju hotela trebalo osigurati oko 20 milijuna kuna. “Atlantska plovidba” lani je prodala još jedan hotel u svojem vlasništvu – “Hilton Imperial”, visokokategornik iz Hiltonova lanca, koji je prodan “Adris grupi”. U portfelju ima i devastirani hotel “Grand”.

Izvor: Slobodna Dalmacija

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram