Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2015

HANFA: FXLider nema dozvolu za poslovanje na hrvatskom financijskom tržištu

Hanfa je na svojim službenim stranicama objavila upozorenje ulagateljima da društvo koje posluje pod brandom FXLider putem svoje internetske stranice nije ovlašetno pružati usluge u Hrvatskoj...

FXLider je navedenoj stranice, ali i putem članaka objavljenih u medijima, naveo kako između FXLidera i investicijskog društva Fortrade Ltd. postoji ugovor o promociji Fortrade servisa za trgovanje i platformi, odnosno usluga društva Fortrade Ltd. koje je autorizirano i regulirano od strane britanskog regulatora FCA (Financial Conduct Authority).

Hanfa je upozorila da, sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala, investicijsko društvo koje ima sjedište u drugoj zemlji članici Europske unije može investicijske usluge pružati na području Republike Hrvatske samo pod uvijetom da to čini izravnim putem, osnivanjem podružnice, putem vezanog zastupnika sa sjedištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji ima odobrenje Hanfe te putem investicijskog društva ili kreditne institucije koja ima odobrenje Hanfe ili Hrvatske narodne banke za pružanje investicijskih usluga.

Društvo koje posluje pod brandom FX Lider nije podružnica investicijskog društva Fortrade Ltd., nema sjedište niti registriranu podružnicu u Republici Hrvatskoj, nije vezani zastupnik i nema odobrenje za pružanje investicijskih usluga u Republici Hrvatskoj, a domena internetske stranice koja se koristi za pružanje usluga nije registrirana u Republici Hrvatskoj, ističe Hanfa.

Slijedom svega navedenog, Fortrade Ltd. nema ovlaštenje pružati investicijske usluge za koje je notificirano u Republici Hrvatskoj (trgovanje financijskim instrumentima kao što su dionice, financijski ugovori za razlike (CFD), izvedenice na valute i slično) putem navedenog društva odnosno putem navedene internetske stranice, ističe Hanfa.

Hanfa upozorava ulagatelje s područja Republike Hrvatske na najveći mogući oprez prilikom razmatranja prihvaćanja ponude na stranicama FXLider-a, as obzirom da Hanfa ne nadzire zakonitost poslovanja istog niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram