Zatvori
Poslovni Puls
28/10/2015

Div s Wall Streeta lansira plastiti sustav za mobilno plaćanje

JPMorgan Chase & Co objaviao je u ponedjeljak da će uskoro lansirati vlastiti servis za plaćanje pametnim telefonima u trgovina koji bi konkurirao Apple Payu. Uslugu su već prihvatili mnogi trgovci, navodi JP Morgan Chase, javlja Reuters...

Najveća američka banka najnovija je u nizu tvrtki koje pokušavaju profitirati od rasprostranjenosti pametnih telefona. Mnogi financijski menadžeri vjeruju da će upravo plaćanje mobilnim telefonima postati najrašireniji način plaćanja bez obzira je li riječ o hrani u supermarketu ili najmu automobila u zračnoj luci.

Tvrtke koje su shvatile kako uvjeriti potrošače da plaćanje kreditnim karticama zamijene plaćanjem telefonima mogu ostvariti ogromnu dobit uzimanjem postotaka od bilijunskim iznosa u dolarima koje korisnici pametnih telefona potroše godišnje.

Za sada se nitko nije nametnuo kao lider u ovom segmentu. Chase smatra da njegova aplikacija za pametni telefon, poznata kao Pay Chase, ima jednu ključnu prednost: kalibar trgovaca koji će prihvatiti aplikaciju, rekao je za Reuters Gordon Smith, izvršni direktor maloprodajnog sektora banke.

Chase je potpisao ugovor s Merchant Customer Exchangeom, skupinom velikih trgovaca među kojima su Wal-Mart, najveći američki trgovački lanac Best Buy, koji su prihvatili plaćanje putem njegove tehnologije.

Tvrtke uključene u Merchant Customer Exchange ostvaruju godišnji promet veći od bilijun dolara i imaju više od sto tisuća prodajnih mjesta.

Suparnici poput Apple Paya moraju se izboriti kod trgovaca da prihvate njihov sustav plaćanja. U lipnju je Reuters proveo istraživanje među sto vodećih američkih maloprodajnih trgovaca i dvije trećine ih je reklo da ove godine me planira prihvatiti Apple Pay.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram