Zatvori
Poslovni Puls
13/07/2017

U Europu stiglo vodeće kinesko rješenje za mobilno plaćanje

U Europi je dostupna nova metoda mobilnog plaćanja. Prodavači će moći prihvaćati WeChat Pay, vodeće rješenje za mobilno plaćanje iz Kine...

Navedeno znači da će europski prodavači moći targetirati više od 938 milijuna aktivnih korisnika aplikacije WeChat, čime će onima koji prihvaćaju takav način plaćanja biti otvoreno jedinstveno tržište.

WeChat i rješenja za mobilno plaćanje su dio svakodnevnog života za ljude u Kini. WeChat Pay ima više od 600 milijuna korisnika; ova nova shema će to tržište otvoriti prodavačima u Europi.

Kina je važno turističko tržište za europske države, a prosječni kineski turist potroši i do 3 000 eura. Potrošnja turista raste, posebice što se tiče luksuznih proizvoda poput odjeće, nakita i satova, kozmetike i kućanskih aparata velikih marki. Budući da Kinezi više koriste metode mobilnog plaćanja neko kartično plaćanje, prodavači u Europi mogu vlastite poslove učinit atraktivnijima tako što Kinezima ponude one metode plaćanja koje više žele koristiti.

Jörn Leogrande, izvršni dopredsjednik mobilnih usluga u Wirecardu je rekao: "Ponosni smo što ćemo biti jedni od prvih partnera WeChata za POS plaćanja u Europi. Ova suradnja je dodatni korak za nas kojim trgovcima nudimo cijeli niz usluga alternativnih i klasičnih metoda plaćanja preko samo jednog sučelja na koji se potom druge metode plaćanja mogu redovito dodavati. Zahvaljujući našoj platformi ConnectedPOS moći ćemo, bez prevelikih intervencija, integrirati nove metode plaćanja u postojeće blagajne. Radujemo se širenju našeg poslovanja i činjenici što ćemo uslugu WeChat Pay moći ponuditi svim mušterijama u Europi."

Izvor: CRI

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram