Zatvori
Poslovni Puls
26/10/2015

Kinezi u Velikoj Britaniji grade nuklearnu elektranu

U srijedu su kineska tvrtka China General Nuclear Power (CGN) i Electricite de France potpisali ugovor o strateškim ulaganjima kojim je dogovorena izgradnja nuklearne elektrane u Hinkley Pointu na jugozapadu Engleske...

U projektu pod vodstvom i operacijom CNG-a koristit će se dizajn reaktora treće generacije razvijen u Kini, poznat kao Hualong One.

Reaktor će se izgraditi putem zajedničkog pothvata CNG-a i još jednog kineskog energetskog giganta China National Nuclear Corporation (CNNC). Dvije tvrtke namjeravaju se udružiti da bi smanjile konkurenciju u izvozu Hualong One na inozemna tržišta.

Predsjednik CNNC-a izjavio je da je najznačajnija prednost dizajna Hualong One njegova sigurnost pod aktivnim i pasivnim okolnostima. Reaktor može aktivirati niz zaštitnih mjera ako je prekinut vanjski dohod električne energije.

CNG i Electricite de France također namjeravaju surađivati na još dva nuklearna projekta u Velikoj Britaniji u Sizewellu u Suffolku i Bradwellu u Essexu, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram