Zatvori
Poslovni Puls
25/10/2015

Iznajmljivači nezadovoljni: Airbnb uvodi nove namete!

Popularni servis za iznajmljivanje privatnog smještaja, Airbnb, odlučio se na ograničeni eksperimentalni program koji će gotovo sigurno biti implementiran u praksi...

Budući da Airbnb sve više novca troši na promidžbu, odlučio je jedan dio tih troškova prebaciti na iznajmljivače, piše All About Airbnb. Uz dosadašnju proviziju od 3% Airbnb će iznajmivačima početi naplaćivati dodatnih 12-15% provizije po realiziranoj rezervaciji ako je gost došao putem Airbnb-ove reklame na Googleovoj tražilici.

airbnb_london

S obzirom na Airbnb-ovo agresivno reklamiranje na Googleu, za očekivati je da će ovaj novi "namet" zahvatiti značajan broj rezervacija. Četvrtina svih Googleovih posjetitelja Airbnb-u dolazi putem plaćenih oglasa.

Iz Airbnb-a tvrde kako je riječ o ograničenom eksperimentalnom programu, a svi iznajmljivači (domaćini) mogu se odlučiti na nesudjelovanje (kroz postavke u svom administracijskom sučelju).

Također poručuju kako naplatom dodatne provizije iznajmljivačima žele osigurati dodatne rezervacije i prihode.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram