Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2015

Kinezi dobili posao obnove željezničke pruge u Crnoj Gori

Početkom kolovoza ove godine China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), tvrtka pri China Railway Construction Limited (CRCL), pobijedila je na natječaju za projekt obnove i rekonstrukcije želježničke pruge Kolasin-Kos u Crnoj Gori čime je ostvaren veliki iskorak jedne kineske tvrtke na europskom tržištu...

Navedeni projekt se inače financira iz fondova Europske banke za obnovu i razvoj tako da su financijski rizici, kada je riječ o njegovoj provedbi, neznatni.

Potrebno je naglasiti kako je CCECC prošle godine dobio i projekt izgradnje željezničke pruge u Turskoj imena An - Yi odnosno one koja povezuje Ankaru i Istanbul. No, činjenica da se Turska nalazi u Aziji i manjim dijelom u Europi, a Crna Gora je u potpunosti europska zemlja, dodatno daje na težini prilikom izlaska na europsko tržište.

Ovaj korak ujedno znači i otvaranje vrata te nove prilike za ulaz u druge europske zemlje u okviru inicijative ''Jedan pojas i jedan put'', a sve to svakako vodi i prema većem otvaranju tog tržišta za druge kineske tvrtke, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram