Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2015

Hrvatsku trese zlatna groznica: Rekordna prodaja investicijskog zlata!

Tvrtka Auro Domus Bullion Market, najveća hrvatska tvrtka specijalizirana za proizvodnju i prodaju investicijskog zlata u fizičkom obliku, tijekom 9. mjeseca 2015. godine realizirala je prodaju u ukupnoj vrijednosti većoj od 5,65 milijuna kuna...

Za usporedbu tog rezultata, znakovit je podatak da je u čitavoj prošloj, 2014. godini, prodano investicijskog zlata u ukupnoj vrijednosti od 6,4 milijuna kuna, tek 15-ak posto više nego samo uprošlom mjesecu 2015. godine.

"Činjenica je da smo u rujnu ostvarili značajan rast potražnje za investicijskim zlatom, što pripisujemo snažnoj edukacijskoj kampanji koju provodimo u javnosti s ciljem objašnjavanja prednosti ulaganja u zlato poput oslobađanja od poreza i osiguranja te povećanja vrijednosti imovine, ali i širenjem vijesti interpersonalnom komunikacijom, „od usta do usta“, u poslovnim krugovima, jer se radi o relativno novoj i zanimljivoj investicijskoj prilici. Taj naš stav potvrđuje i činjenica da su cijene zlata tijekom rujna bile relativno niske, te da je tek početkom listopada počeo snažan oporavak cijena koji i dalje traje, što znači da su se naši klijenti dobro informirali i prepoznali kvalitetnu priliku te odabrali najpovoljniji trenutak za kupnju zlata", kazala je direktorica prodaje Mirjana Bagić.

Ukupno je do 30. rujna 2015. godine tvrtka Auro Domus Bullion Market realizirala prodaju zlata u vrijednosti od gotovo 22 milijuna kuna, što je rast od 500 posto u odnosu na isto razdoblje lani, u kojem je prodano ukupno 4,2 milijuna kuna vrijedno zlato. Povećan je i broj kupaca, pa je u prvih devet mjeseci zlato kupilo oko 2.500 klijenata iz Hrvatske i susjednih zemalja, dok je lani u istom razdoblju taj broj bio oko 700.

"Rast prodaje nije iznenađujuć, jer ulaganje u fizičko investicijsko zlato postalo je dostupno hrvatskim građanima nakon ulaska u Europsku uniju, kada je ukinuta obveza plaćanja carina i poreza na luksuz. Usto, kod kupnje zlatnika, poluga, dukata i zlatnih pločica investitori su oslobođeni plaćanja PDV-a, kao i poreza na dohodak, pa je to dodatna motivacija, kao i činjenica da je zlato je i povijesno jedan od najsigurnijih oblika ulaganja", kazala je Bagić.

Kako bi dodatno promovirali mogućnost investicije u zlato u Hrvatskoj, djelatnici tvrtke Auro Domus Bullion Market organizirali su „mini-turneju“ po središtima velikih hrvatskih gradova – dosad su gostovali u Osijeku gdje je zabilježen velik interes kod građana i više od pet stotina upita, a slijede Zagreb, Rijeka, Split, Zadar i Varaždin.

"S našom ponudom uključit ćemo se i na razne sajmove, namijenjene najširoj publici, a prvo krećemo na Biograd Boat Show od 22. do 25. listopada. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se investicijsko zlato snaći među jahtama i brodovima, budući da su oba proizvoda namijenjena osobama veće potrošačke moći i viškom sredstava za ulaganje. Ali, da ne ispadne da su za kupnju zlata potrebni milijuni, pripremili smo poseban asortiman proizvoda od zlata pristupačnih cijena, počevši već od 200 kuna, koje ćemo približiti širokoj publici gostovanjima na sajmovima robe široke potrošnje", zaključila je Bagić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram