Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2015

Dubrovnik dobio nove zračne linije prema Veneciji, Marseillu i Nantesu

Volotea, španjolski low cost avioprijevoznik, započeo je s prodajom karata za tri nova najavljena leta iz Venecije, Marseillea i Nantesa prema Dubrovniku u sljedećoj sezoni...

Ovaj avioprijevoznik je dosad Dubrovnik povezivao s Boredeauxom, a od 2012., otkad je počeo slijetati u Hrvatsku prevezao je oko 30 tisuća putnika prema našoj zemlji. Za sezonu 2016. prema hrvatskim zračnim lukama planira ponuditi do 45 tisuća sjedala.

U svakom slučaju, od 29. rujna prijevoznik je započeo s prodajom karata za letove Venecija-Dubrovnik koje će na svoju kartu letenja uvesti od 28. svibnja 2016. kroz dvije tjedne rotacije, srijedom i subotom.

Početkom, odnosno, 2. listopada započeli su s prodajom karata na letovima Marseille - Dubrovnik koji će početi 2. travnja 2016. i održavat će jednu rotaciju tjedno, subotom, do 24. lipnja 2016. Od lipnja će uvesti i dodatni let tjedno i to srijedom.

Prodaja karata na linijama Nantes - Dubrovnik započela je 6. listopada, prvi let je planiran za 2. travanj 2016., jedan put tjedno, subotom do 24. lipnja kada će se uvesti i let srijedom.

Direktor za razvoj Volotee, Edo Friart je izrazio zadovoljstvo zbog uvođenja novih ruta prema Dubrovniku

"Vjerujemo u potencijal hrvatskog tržišta i zato pokrećemo nove linije s Francuskom i Italijom, nadajući se kako će i hrvatski državljani s našim prijevoznikom Volotea, biti u prilici upoznati se s gastronomijom, umjetnošću i šarmom gradova kakvi su Venecija, Marseille i Nantes", rekao je Friart.

Volotea, europski zračni prijevoznik između malih i srednjevelikih gradova, nudi izravne letove po atraktivnim cijenama. Njezinu flotu čine avioni tipa Boeing 717, poznati po svojoj udobnosti i pouzdanosti, čija turistička klasa prima 125 putnika. Tvrtka je svoj prvi let započela 05. travnja 2012. godine, poletjevši iz Zračne luke Marco Polo u Veneciji.

Trenutno, Volotea leti na 157 linija u 67 glavna grada pojedinih regija i europske gradove srednje veličine, u 10 zemalja (Francusku, Italiju, Španjolsku, Njemačku, Grčku, Republiku Češku, Hrvatsku, Izrael, Albaniju i Moldaviju).

Od svog osnutka, Volotea je prevezla više od 6 milijuna putnika u Europi i očekuje brojku od 7 milijuna ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram