Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2015

Ukrajina se nada MMF-ovoj daljnjoj pomoći

Ukrajina se nada da će Međunarodni monetarni fond nastaviti pružati pomoć Kijevu u slučaju da Ukrajina ne vrati dug Moskvi, iako pravila MMF-a zabranjuju da se krediti daju zemljama koje nisu vratile dugove drugim kreditorima, izjavila je ministrica financija Ukrajine Natalija Jaresko...

„Uvjerena sam da ćemo nastaviti sprovoditi naš program reformi, da ćemo uspjeti realizirati sve potencijalne odluke koje budu donesene“, izjavila je Jaresko, a prenosi Vzgljad.

Ministrica je izjavila da ona gaji optimizam i smatra da će MMF nastaviti realizirati svoj program pomoći, čak i ako zemlja koju razdiru ratni sukobi prekrši pravila fonda i ne vrati Rusiji dug na temelju obveznica u vrijednosti od 3 milijarde dolara.

Jaresko je priopćila da je podrška Ukrajini od strane Grupe 7 najrazvijenih zemalja dosta snažna i može spriječiti da MMF zbog duga prema Rusiji obustavi pomoć od 17,5 milijardi dolara. „Grupa 7 ne želi Ukrajinu samo zbog toga izbaciti iz programa MMF-a, čije kriterije ona po svim drugim točkama ispunjava'', rekla je.

Ona je isto isključila mogućnost da Ukrajina Rusiji u potpunosti isplati dug na temelju obveznica, kada 20. prosinca istekne rok za njihovu naplatu. Moskva je pritom odbila razmatrati pitanje restruktuiranja obveznica.

Izvor: RBTH

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram