Zatvori
Poslovni Puls
28/09/2015

Zagreb dobio još jedan zanimljivi coworking prostor

Početkom rujna u Zagrebu na Britanskom trgu otvoren je novi coworking prostor, BIZkoshnica Coworking, na adresi Ilica 71 platforma je za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima te stvaranja uspješnih partnerstva...

Raditi kod kuće svojedobno je bio hit kojem su se prilagođavali i bogatiji i siromašniji poduzetnici, ali taj trend očito nije 'legao' svima – što zbog nemogućnosti koncentracije, što zbog nestimulativnog radnog okruženja, što zbog osjećaja izoliranosti od društvene zajednice. U posljednjih deset godina u svijetu, a posljednje tri godine i u Hrvatskoj, počeo se razvijati novi radni koncept – coworking, koji se pretvorio u svojevrsni pokret.

Coworking je suvremeni način rada koji uključuje umrežavanje i obavljanje različitih djelatnosti u zajedničkom prostoru. Coworking prostor koncipiran je u obliku open spacea i razlikuje se od uobičajene uredske okoline. U principu ovakav način prostora namijenjen je radu samostalnih profesionalaca i kreativaca koji nisu stacionirani samo na jednom mjestu. Ovakvo mjesto predstavlja sinergiju različitih djelatnosti koje dijele slične ili iste vrijednosti. Upravo je s tim ciljem kreirana i BIZkoshnica Coworking.

„Iz vlastite potrebe za mjestom na kojem bih i sama radila odlučila sam pokrenuti i realizirati coworking prostor. Mnogo sam istraživala i ovaj princip coworking prostora vidjela sam kao priliku za novim modelom rada. Danas kada je velik broj profesija koje funkcioniraju kao freelanceri, poduzetnici te razni kreativci, smatram da je ovakav način rada idealan. Cilj nam je dakle, skupiti što više različitih vrsta profesionalaca i ponuditi im prostor sa svom uredskom i komunikacijskom infrastrukturom“, ističe Mirela Marović Omerzu, osnivačica prostora.

Ovo simpatično i vrlo suvremeno uređeno mjesto, smješteno je na adresi Ilica 71 kraj Britanskog trga. BIZkoshnica prostire se na 200 metara kvadratnih, a nudi oko tridesetak radnih mjesta.

Prostor funkcionira tako da se može unajmiti na određeno vrijeme kroz pakete formirane na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Između ostalog, u ponudi je i soba za sastanke, te dvorana za prezentacije koja se također može unajmiti po potrebi.

Prednost ovakvog načina rada u coworking prostoru nije samo dobivanje prostora, već umrežavanje ljudi, sinergijski efekti i mnoge koristi koje nastanu iz suradnji i poznanstava. Važno je ljudima pružiti mogućnost povezivanja, a istraživanja dokazuju da takav način rada povećava produktivnost, kreativnost i uspješnost projekata, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram