Zatvori
Poslovni Puls
25/09/2015

I dalje raste uvoz smrznutih pekarskih proizvoda

POVEZANE OBJAVE:

Na popisu proizvoda koje najviše uvozimo, poslije svinjskog mesa i čokolade, slijede kruh i pekarski proizvodi, poput raznih peciva, pita i pizza. Smrznuta i polugotova hrana jeftinija je i kupcima pristupačnija, pa uvoz i dalje raste...

U obiteljskim pekarnicama svako tijesto je rukom dotaknuto. Svježe ispečeni kruh i peciva triput dnevno isporučuju kupcima. No, zato cijenom ne mogu konkurirati trgovačkim lancima u kojima se prodaje uvozno, već pečeno tijesto.

Zbog jačanja trgovačkih lanaca uvozimo sve više kruha i ostalih pekarskih proizvoda. U dijelu trgovačkih lanaca može se naći polupečeni kruh. On je u biti prije smrzavanja 90% pečen tako da prije se on u biti odmrzava i prigrijava. Dakle ne radi se o pečenju kruha nego prigrijavanju. Takav kruh brže stari i time je lošije kvalitete.

Kupci nemaju ništa protiv bogatog izbora. Prije su mogli birati samo između crnog ili bijelog kruha, a sada između desetaka vrsti.

Najviše pekarskih proizvoda dolazi iz Njemačke, Austrije, Italije, Poljske. Lijepog izgleda, hrskavi izvana i jeftiniji - snažna su konkurencija domaćoj industriji. A kako smo dio jedinstvenog tržišta na deklaracijama nije potrebno navesti odakle kruh i brašno dolaze, piše HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram