Zatvori
Poslovni Puls
24/09/2015

Kineski predsjednik SAD-u ponudio novi model suradnje

Kineski predsjednik Xi Jinping u posjetu SAD-u u utorak je pozvao dva najveća svjetska gospodarstva na pravilno iščitavanje strateških namjera jedni drugih te upravljanje razlikama ispravno i učinkovito...

Kao dio svojih sugestija za izgradnju novog modela odnosa između velikih zemalja, Kine i SAD-a, Xi je također predložio da dvije zemlje nepokolebljivo jačaju suradnju na uzajamnu dobit te intenzivno potiču prijateljstvo između dva naroda.

Xi je u utorak u jutarnjim satima stigao na sjeveroameričku zapadnu obalu, u Seatlle, središte tehnološke i zrakoplovne industrije, u svoj prvi državni posjet SAD-u.

U svom govoru održanom na prijamu dobrodošlice kojeg su organizirali lokalna vlada savezne države Washington i američke prijateljske skupine, predsjednik je također odgovorio na zabrinutost međunarodne zajednice po pitanju kineske trenutačne gospodarske situacije i puta razvoja.

Kina će ostati predana svom stalnom gospodarskom razvoju, reformama, otvaranju, vladavini prava, borbi protiv korupcije i putu mirnog razvoja, zaključio je Xi, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram