Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2015

Zeleno svjetlo za Podravkino preuzimanje slovenskog Žita

Podravka je izvijestila da je dobila odobrenja nadležnih agencija za zaštitu tržišnog natjecanja za preuzimanje 51,55 posto udjela u slovenskom Žitu te da zatvaranje te transakcije očekuje početkom listopada...

Podravka je 21. travnja 2015. godine sklopila s konzorcijem prodavatelja ugovor o kupnji 183.386 dionica ljubljanske tvrtke Žito. Konzorcij prodavatelja čine Slovenski državni holding, Modra zavarovalnica, KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi.

Temeljem tog ugovora Podravka će steći većinski paket od 51,55 posto dionica Žita, po cijeni od 180,1 euro po dionici, odnosno za cjelokupan iznos od 33,027 milijuna eura.

Nakon što je zaprimila sva relevantna odobrenja nadležnih agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, Podravka ističe da sada može početi s ispunjavanjem preostalih ugovornih uvjeta potrebnih za stjecanje većinskog paketa Žita. Zatvaranje transakcije očekuje početkom listopada ove godine, navodi kompanija u svom priopćenju.

Nakon završetka ove transakcije, Grupa Podravka svrstat će se u sam vrh prehrambene industrije na tržištu Slovenije, s ukupnim prihodom na godišnjoj razini od oko 900 milijuna kuna. Ukupni konsolidirani godišnji prihod Grupe Podravka nakon preuzimanja Žita iznosit će oko 4,5 milijardi kuna, navode iz Podravke.

Dionici Podravke oko 10,00 na Zagrebačkoj burzi cijena je bila u plusu više od 1 psoto, na 327 kuna, a s prometom od 340.000 kuna treća je po likvidnosti.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram