Zatvori
Poslovni Puls
14/08/2015

Kineska središnja banka: Juan će ostati snažna valuta

Iz Kineske središnje banke rečeno je kako bi kineska valuta trebala ostati jaka na duže staze...

Zhang Xiaohui, pomoćnik guvernera Narodne banke Kine, rekao je kako se vrijednost juana postepeno vratila na tržišnu razinu da bi se ispravio raskorak između središnjeg pariteta i aktualnog tržišnog tečaja nakon pada posljednjih nekoliko dana.

Zhang je također istaknuo kako se radilo o jazu od 3 posto između službenog tečaja i tržišnih očekivanja. Središnji paritet juana u četvrtak je pao za 1,1 posto, odnosno na 6,4 u odnosu na američki dolar.

Pad valute uslijedio je nakon što je Narodna banka Kine prilagodila mehanizam formiranja tečaja u utorak, potez koji je osmišljen da bi se što bolje prikazao razvoj tržišta u tečaju yuana prema američkom dolaru.

Još jedan viši službenik banke, Yi Gang, odbacio je medijske napise po kojima kineske vlasti zajtijevaju 10-postotnu deprecijaciju juana do kraja godine u nadi spašavanja pada izvoza zemlje, opisujući takva izvješća "potpuno neutemeljena", prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram