Zatvori
Poslovni Puls
10/08/2015

Ruska valuta sredstvo plaćanja i u Kini?

Pilot program pokrenut je u sjeveroistočnom kineskom gradu Suifenhe kako bi se omogućila izravna uporaba gotovine u rubljama za promociju granične trgovine s Rusijom, a odobrenje je dobila Kineska središnja banka u subotu...

Grad na jugoistoku pokrajine Heilongjiang graniči s ruskim najistočnijim dijelom, a navedenim potezom od sada ruski posjetitelji u Suifenheu mogu plaćati u rubljama.

"Nakon što je Suifenhe postao pilot grad [za korištenje rublji], posao možemo obavljati i u Renminbijima i rubljama. Prihvaćamo obje valute od ruskih trgovaca. Naše cijene istaknute su u dvije valute: jedna je Renminbi, a druga rublje. Ovo je uvelike olakšalo našu trgovinu. Ruski trgovici smatraju ovo zgodnim, a i mi isto," rekao je Fu Xiankun, koji radi za lokalnu Qingyun tržnicu.

Wu Qinglan, izvršni zamjenik gadonačelnika kineskog grada, vjeruje kako će se ovim potezom proširiti financijska suradnja između dvije strane.

"Sljedeće je uvođenje našeg dvovalutnog sustava u trgovačke centre, hotele i restorane u Suifenheu. Sve banke će pružati usluge pohrane i razmjene ruskih rublja."

Novčani priljev rublji u Suifenhe vrednuje se na 30 milijardi yuana godišnje.

TEME: / / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram