Zatvori
Poslovni Puls
30/07/2015

Kraševi polugodišnji prihodi narasli za impresivnih 20,8 posto!

Konditorska industrija Kraš u prvom je polugodištu ostvarila neto dobit od 4,7 milijuna kuna, što je šest posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine, objavio je Kraš u srijedu. Neto dobit pripisana imateljima kapitala matice od 4,2 milijuna kuna veća je za 15,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kraš grupa je od početka godine do kraja lipnja ostvarila konsolidirane ukupne prihode od 452,9 milijuna kuna što je 20,8 posto više u međugodišnjoj usporedbi...

Prihodi od prodaje iznosili su 442 milijuna kuna, od čega na domaćem tržištu 251,5 milijuna kuna, a u inozemstvu 190,5 milijuna kuna. Ukupni rashodi iznosili su 446,3 milijuna kuna te su, kao i ukupni prihodi, na godišnjoj razini povećani za 4,8 posto.

Uprava u izvještaju o rezultatima poslovanja u prvom polugodištu ističe znatno povećanje izvoza u SAD, Australiju, Saudijsku Arabiju, Švedsku, Sloveniju i Srbiju.

Ujedno izvještava da je u tijeku modernizacija proizvodnih pogona u Zagrebu i članicama grupe Karolini iz Osijeka i Miri iz Prijedora (BiH).

Završetkom investicija planira se povećanje proizvodnje i ponuda novih proizvoda u zadnjem kvartalu, kada je konditorsko tržište najintenzivnije, kaže se u izvještaju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram