Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2015

Sad je pravo vrijeme za kupnju zlata – tržište očekuje novi uzlet cijena

Zlato se nalazi pred novim uzlaznim ciklusom, a analitičari predviđaju značajan rast cijena plemenitih metala u dvogogodišnjem razdoblju, budući da će se čak i uz smanjenu potražnju pojaviti manjak zlata na tržištu. Stručnjaci ugledne financijske institucije Morgan Stanley procijenili su da će se do 2017. godine zatvoriti više od 50 rudnika zlata, te bi se već i prije te godine mogao pojaviti značajan deficit ovog plemenitog metala na tržištu, zbog povećanog interesa s rastućih tržišta Kine i Indije, ali i značajnog rasta kupovine monetarnog zlata od strane centralnih banaka velikih država poput Rusije...

"Trenutačna cijena zlata kreće se oko razine od 1.100 dolara, i sada je na najnižim razinama u posljednjih pet godina, što znači da je trenutačno vrlo povoljan trenutak za kupnju, budući da se očekuje novi rast cijena, djelomice zbog povećanog interesa kupaca, a dijelom i zbog stalno rastućih troškova eksploatacije zlata iz zemljine kore", kazao je Davor Žic, direktor marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Auro domus, najveće hrvatske tvrtke specijalizirane za otkup i prodaju zlata.

Provjerite razloge zbog kojih se isplati ulagati u plemenite metale.

Cijena zlata u dolarskoj protuvrijednosti trenutačno je na najnižim razinama u posljednjih pet godina, što znači da bi se uskoro trebala dogoditi promjena trenda i nova ekspanzija cijena, budući da se razdoblja rasta i pada cijena ciklički izmijenjuju kroz čitavu povijest trgovanja plemenitim metalima. Indikativan je primjer s kraja prošle godine – u studenom 2014. godine ovaj plemeniti metal dosegnuo je razinu od 1.130 dolara za uncu, da bi se svega mjesec i pol dana kasnije, u siječnju ove godine vratio na razinu iznad 1.300 dolara za uncu, donijevši svima koji su u njega uložili u pravom trenutku profit veći od 15 posto. S takvom mogućnošću računa i Carley Garner, suosnivačica renomirane američke tvrtke DeCarley Trading, koja je istaknula kako je uzrok pada cijena zlata „100 posto zasluga rasta dolara“, te da je u ovom trenutku tržište zlata „podinvestirano“ i da se očekuje njegov ubrzani rast do razine od 1.300 dolara po unci, uz mogućnost dosezanja razine od 1.400 dolara po unci ukoliko dolar dovoljno oslabi.

Zlato u Hrvatskoj možete kupiti na više od 160 lokacija.

"Sad je svakako pravi trenutak za ulaganje u zlato, budući da analitičari smatraju da je cijena zlata na svjetskom trištu sada na najnižim razinama te da slijedi skori oporavak. Cijene variraju i na godišnjoj razini, pa smo tako nedavno imali klijenta koji je iskoristio razliku u cijeni između studenog i veljače te na kupoprodaji zlata vrijednog oko milijun kuna zaradio 200.000 kuna", objasnio je Žic, dodavši da se trgovati može i manjim iznosima, budući da Auro domus u svojoj ponudi ima zlatne poluge, pločice, dukate i zlatnike čija cijena kreće već od 200 kuna. Posebna pogodnost prilikom kupnje zlata jest činjenica da je ono oslobođeno PDV-a i poreza, pa iako je ulaganje u zlato u Hrvatskoj bilo neisplativo zbog visokih carina i poreza na luksuz, danas su kod nas cijene u pojedinim segmentima i niže nego u ostalim zemljama EU. Stoga je i rast interesa za zlatom u Hrvatskoj u značajnom porastu, pa je u prvih šest mjeseci putem grupacije Auro domus proizvode od investicijskog zlata vrijedne oko 12 milijuna kuna kupilo više od 1.300 hrvatskih građana.

Cijene proizvoda možete provjeriti na stranicama tvrtke Auro Domus. Za sve dodatne informacije i savjete o ulaganju o zlatu dostupan je besplatni broj telefona 0800 510 510.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram