Zatvori
Poslovni Puls
19/06/2015

Milanović u Japanu s predstavnicima Nissana, Toshibe, Mazde i Marubenija

Premijer Zoran Milanović drugog dana službenog posjeta Japanu sastao se s predsjednicima i članovima uprava tridesetak najvećih japanskih kompanija. Hrvatski premijer predstavio im je mogućnosti poslovne suradnje te ih pozvao na ulaganje u Hrvatsku...

"Mi s Japanom ne surađujemo dovoljno i ovo je bio poziv i njihovom premijeru i najvišem političkom vrhu, predstavnicima najvećih korporacija da su dobrodošli u Hrvatsku. Da Hrvatska pruža sigurnost za ulaganja, najnižu razinu korupcije, bez korupcije, dakle to je važna stvar koju ponavljam cijelo vrijeme i ovdje su neki od predstavnika najvećih korporacije tome svjedočili", kazao je Milanović nakon sastanka.

Ovu udrugu koju čine čelnici japanskog poslovnog udruženja, a s kojom se premijer Milanović sastao, zovu i glasom poslovnog svijeta. Politika ga itekako pozorno sluša. Sastanak predsjednika Vlade s čelnicima udruženja i japanskim investitorima time je bio mnogo više od protokola. To je prvi korak prema sklapanju velikih poslova.

Japanske kompanije u Hrvatskoj su zasad samo simbolično zastupljene. Znamo za japanske automobile i japansku tehničku robu široke potrošnje, ali mogućnosti suradnje znatno su šire. 'Ulaganja koja će u Hrvatsku vjerojatno imati Marubeni, u termoelektranu Plomin. Radi se investiciji koja će za sobom povući tisuće sporednih poslova. To su važne stvari za Hrvatsku, to je za nas', poručio je Milanović.

Japan je posljednjih dvadesetak godina više-manje bio u recesiji. Ali odnedavna vratio se rast i sigurno je da će Japan u svjetskom gospodarstvu, ali i u svjetskoj politici, imati važniju ulogu nego danas. Važno je i to što je Japan otvoren za suradnju sa svima, pa i malim državama poput Hrvatske.

Premijer Milanović u Tokiju je primljen s velikom pažnjom, a poslovnom svijetu sada ostaje da japansko zanimanje za Hrvatsku napokon pretvori u dobar posao, javlja HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram