Zatvori
Poslovni Puls
09/06/2015

Podravka dobila kredit od 58 milijuna eura za preuzimanje slovenskog Žita

Danas je potpisan Ugovor o kratkoročnom klupskom kreditu u ukupnom iznosu do 58 milijuna eura za Podravku d.d. za namjenu financiranja akvizicije društva Žito d.d., Ljubljana, Slovenija...

Ugovor su potpisali predstavnici Podravke d.d. kao Korisnika kredita, Erste Group AG, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Privredne banke Zagreb d.d. (PBZ) kao vodećih Mandatiranih aranžera, banaka Izdavatelja i Kreditodavatelja te Privredne banke Zagreb d.d. kao Agenta i Security Agenta, navodi se u priopćenju.

Navedenom akvizicijom društva Žito d.d., Podravka konsolidira svoj položaj te postaje tržišni lider u nekoliko dodatnih kategorija proizvoda, poručili su iz Podravke.

PBZ i Erste banka izražavaju zadovoljstvo zajedničkim sudjelovanjem u financiranju ove značajne akvizicije i tržišne ekspanzije vodeće hrvatske prehrambeno-farmaceutske kompanije što predstavlja Podravkin snažan iskorak u daljnjoj internacionalizaciji poslovanja. Za istaknuti je da će se Podravka po okončanju ove transakcije svrstati u sam vrh prehrambene industrije na slovenskom tržištu, stoji u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram