Zatvori
Poslovni Puls
04/05/2015

Warren Buffett: U Kini više spekulativnih ulaganja

Warren Buffett, predsjednik i izvršni direktor Berkshirea Hathawayja, obavijestio je svoje dioničare u subotu kako se vrijednost ulaganja primjenjuje na svim tržištima, a najviše spekulativne snage bilježi kinesko tržište...

U odgovoru na pitanje kineskog ulagača na 50. godišnjem sastanku dioničara održanom u Omahi u Nebraski, Buffet je rekao kako "načela ulaganja ne prestaju na granicama".

Da ulaže negdje drugdje, koristio bi ista načela istaknuta u "inteligentnom ulagaču" Benjamina Grahama koje je koristio u SAD-u, dodao je.

Komentirajući kinesko dionačarsko tržište, gdje se vrijednost tržišta skoro udvostručila u proteklim mjesecima, Buffet je rekao kako bi u Kini moglo biti više spekulativnog utjecaja jer je to relativno novo investicijsko okruženje.

Charles Munger, potpredsjednik tvrtke napravio je korak naprijed rekavši kako misli da je za Kinu bolje uzeti pristup vrijednosti u odnosu na nagađanja. "Ne vjerujem da će vrijednost ulaganja ikada izaći iz mode," dodao je, prenosi CRI.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram