Zatvori
Poslovni Puls
17/04/2015

Slovenski mediji: Podravka uskoro preuzima Žito!

Postupak prodaje najveće slovenske pekarsko-konditorske skupine Žito bit će završen do kraja ovog mjeseca, a glavni favorit za kupnju je hrvatska Podravka, navode u petak slovenski mediji...

Iako prodajni konzorcij što ga vodi Slovenski državni holding (SDH) u završnici formalno pregovara i s jednim investicijskim fondom iz Litve, Podravka je favorit, većina dokumentacije za kupoprodajni ugovor već je pripremljena, a pregovara se još samo o cijeni, koja se po neslužbenim informacijama kreće oko 60 milijuna eura, odnosno oko 170 eura po dionici, navodi ljubljanski "Dnevnik".

Ljubljansko "Delo" navodi da je Podravka s gotovo pola milijarde eura godišnjih prihoda najveći proizvođač prehrambenih proizvoda u regiji te da će se vjerojatnim preuzimanjem slovenske tvrtke s godišnjim prihodima od 110 milijuna eura vratiti u pekarsku djelatnost koju je najprije mislila zanemariti.

Iako se govori da je ugovor pred potpisivanjem, vodeći slovenski list spominje da prodajni konzorcij, u kojem glavnu riječ ima država sa svojim fondovima, još ima prostora za manevar te da bi u zadnji trenutak mogao pozvati dva konkurenta koja su ostala u igri da svoje ponude povise, jer se kao optimalna cijena Žita na početku prodajnog procesa krajem prošle godine spominjalo 65 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram