Zatvori
Poslovni Puls
31/03/2015

Luksuzni brendovi prilagođavaju cijene kineskom tržištu

Sve više luksuznih marki počelo je prilagođavati cijene svojih proizvoda u Kini da bi nastavile konkurirati za svoj tržišni udio, dok novi trend kupovine takvih proizvoda preko interneta ili tijekom putovanja u inozemstvo nastavlja rasti, prenosi People's Daily...

Chanel, koji je tijekom pet godina povećao svoje cijene u Kini za 15 posto, prvi je najavio da će ih smanjiti za 20 posto. Chanel namjerava povisiti cijene na europskom tržištu za 30 posto, čime će razlika u cijeni iznositi 5 posto.

Što se tiče razlike u cijeni, carinske vlasti su više puta izjavile da je tarifa na uvezenu robu samo oko 10 posto. Mnogi su sumnjali u to zbog puno veće cijene uvozne robe u Kini.

Prilagodba cijena koju je najavio Chanel nenamjerno je pomogla dokazati tvrdnje carinske uprava da je originalna cijena koju postavljaju međunarodne tvrtke razlog velikih razlika između cijena unutar i van Kine.

Moglo bi se reći da su te tvrtke prisiljene mijenjati cijene da bi se prilagodile trendovima na tržištu. Ako ljudi ne mogu dobiti razumne cijene u Kini, otići će vani. Osim toga, zbog sve veće popularnosti kupovine preko interneta, cijene inozemnih luksuznih proizvoda nastavit će se mijenjati.

Zbog toga se može reći da je prilagođavanje cijena samo početak. Sve više međunarodnih tvrtki sa svjetskim brendovima počet će mijenjati cijene da budu u skladu s trendovima, prenosi CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram