Zatvori
Poslovni Puls
10/03/2015

Deutsche Bank i Barclays namještali referentu kamatnu stopu Euribor?

Britanski ured za financijske prijevare pozvao je bivše trgovce britanske banke Barclays i njemačkog diva Deutsche Banka na razgovore u sklopu istrage kojom se želi utvrditi je li bilo manipulacija referentnom kamatnom stopom Euribor, piše Financial Times (FT)...

Britanski financijski regulator želi doznati jesu li trgovci manipulirali međubankovnom referentnom kamatnom stopom Euriborom radi ostvarivanje osobne koristi, a istražuju i trgovce nekih drugih banaka, objavio je Financial Times.

Barclays je rezervirao 750 milijuna funti za potrebe podmirivanja eventualnih kazni zbog manipulacija na tržištima valuta, a prošloga tjedna iz banke su poručili kako očekuju brzi završetak istrage.

Deutsche Bank sprema se pak platiti gotovo milijardu na ime kazni povezanih s nagodbom u slučaju optužbi za manipulacije liborom.

Istraga britanskog ureda za prijevare nadovezuje se na dvije istrage vezane uz manipulaciju euriborom i dolarskim liborom, piše dalje FT.

Američki i europski regulatori prošle su godine s oko 6 milijardi dolara kaznili Barclays, UBS, Deutsche Bank i još nekoliko banaka i brokerskih kuća zbog navodnih manipulacijama kamatnim stopama libor i euribor.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram