Zatvori
Poslovni Puls
05/02/2015

Još nisu objavili novi "Star Wars", a već imaju rekordnu dobit

Zahvaljujući uspjehu animiranog filma "Snježno kraljevstvo", dobit američkog zabavnog diva Walt Disney u zadnjem kvartalu iznosila je 2,18 milijardi dolara, premašivši procjene analitičara s Wall Streeta...

Disneyjevi prihodi su narasli 8,8 psto na 13,39 milijrdi dolara.

Svaka od pet podružnica Walt Disneya izvijestila je o većim poslovnim prihodima u tome razdoblju. U podružnici Disney parkova, operativni prihodi porasli su za 20 posto, na 805 milijuna dolara, budući da je više ljudi posjetilo američke zabavne parkove te je porasla potrošnja na ulaznice, robu, hranu i pića.

Disneyjev filmski studio povećao je dobit za 33 posto uslijed dobre prodaje filmova  "Snježno kraljevstvo", "Čuvari galaksije" i "Gospodarica zla".

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će na Disneyjeve poslovne rezultate utjecati činjenica kako će krajem godine biti objavljen prvi novi film iz "Star Wars" serijala kojeg je Disney preuzeo od Georgea Lucasa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram