Zatvori
Disney x Fortnite
PoslovniPuls
08/02/2024

Disney ulaže 1,5 mlrd. dolara u tvrtku koja stoji iza Fortnite-a

Walt Disney Company planira investirati 1,5 milijardi dolara u Epic Games, kompaniju koja stoji iza popularne online videoigre Fortnite.

U priopćenju iz Disneyja stoji kako će surađivati s kreatorima Fortnitea kako bi stvorili nove igre te zabavni svemir u kojem će potrošači moći "igrati, gledati, kupovati i sudjelovati sa sadržajem, likovima i pričama iz Disneya, Pixara, Marvela, Ratova zvijezda, Avatara i više."

U intervjuu za CNBC, Disneyjev čelnik Bob Iger nazvao je investiciju "vjerojatno našim najvećim ulaskom u svijet igara ikada."

"Što smatram ne samo pravodobnim, već i važnim korakom kada pogledate demografske trendove i gdje Generacija Alfa, Generacija Z i čak milenijalci provode svoje vrijeme ", dodao je Iger.

Ova suradnja dolazi nakon što je Disney imao uspjeh u licenciranju likova poput Spider-Mana za blockbuster video igre te surađivao s Epicom kako bi doveo likove iz Marvela, Ratova zvijezda, "Noćne more prije Božića", "Trona" i drugih u Fortnite.

Ovaj dogovor također proširuje niz važnih partnerstava za Epic.

Fortnite je nedavno surađivao s Lego-om za igru preživljavanja unutar igraće platforme slične Minecraftu. Također su lansirali Fortnite Festival, glazbenu igru od strane Harmonixa, tvrtke koja je stvorila serijal “Rock Band”.

"Disney je jedna od prvih tvrtki koja je vjerovala u potencijal spajanja njihovih svjetova s našima u Fortniteu, i koriste Unreal Engine u cijelom svom portfelju", izjavio je osnivač i izvršni direktor Epic Gamesa Tim Sweeney. "Sada surađujemo na nečemu potpuno novom kako bismo izgradili trajni, otvoreni i interoperabilni ekosustav koji će povezati Disney i Fortnite zajednice."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram