Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2015

Privatizacija na pomolu: Dinamovi navijači mogli bi postati vlasnici kluba?

Dinamova "alfa i omega", Zdravko Mamić, još je jednom najavio privatizaciju tog zagrebačkog nogometnog kluba...

"Privatizacija je trend u Europi. Drugo, kod nas je privatizacija pokrenuta više silom prilika, jer kronično nedostaje kapitala. Treća stvar je rigorozno provođenje financijskog fair playa. To su tri ključna razloga za privatizaciju Dinama.U ovom obliku funkcioniranja Dinama danas, dakle kao udruge građana, ne smijemo u sljedeće tri godine iskazati veći gubitak od pet milijuna eura. S obzirom da osim transfera praktički nemamo drugih prihoda, postoji opasnost gubitka licence za europska natjecanja. Recimo, ova 2015. bit će kritična, jer smo iznimno mnogo uložili prošle, gotovo ništa nismo prihodovali, rate od transfera ne stižu na vrijeme. Ukoliko je klub dioničko društvo, onda može tri godine biti tri put po 15 milijuna eura u minusu", rekao je Mamić u razgovoru za Jutarnji list.

"Želio bih da vlasnici kluba postanu naši navijači! Tržište i sam proces pokazat će kako će se priča odvijati. Privatizacija će ići u četiri, a možda i u pet krugova po Zakonu o sportu. Tu će se vidjeti imaju li ljudi interes za Dinamo. Nadam se da će sve dobro završiti", zaključio je Mamić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram