Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2015

Milanović: Hrvatska 1. srpnja podnosi zahtjev za ulazak u Schengen!

Hrvatska će podnijeti zahtjev za ulazak u schengenski režim već 1. srpnja 2015.! Najavio je to premijer Zoran Milanović tijekom službenog posjeta Estoniji, prenosi HRT...

Zajedno s premijerom Taavijem Roivasom - obišao je agenciju koja je u toj zemlji zadužena za provedbu "schengena". Milanović je rekao da će se zahtjev uputiti čim nam to dopuste pravila na koje smo pristali u pristupnom ugovoru - dvije godine nakon članstva u Uniji.

"Mnogo od toga očekujemo. Mi smo turistička zemlja, oslanjamo se na taj profitabilni sektor gospodarstva. Sloboda kretanja i sigurnost naših gostiju od kojih su većina Europljani - za nas je od najveće važnosti", izjavio je Milanović.

Hrvatski premijer će posjetiti izložbeni salon e-Estonia Showroom, pogledati prezentaciju estonskih ICT rješenja, sastati se s izvršnim direktorom Agencije Europske unije za opsežne informacijske sustave Krumom Garkovim. Posjetit će i Centar izvrsnosti za kooperativnu obranu informatičkog prostora NATO-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram