Zatvori
Poslovni Puls
22/01/2015

Urušava se jedno od najvećih tržišta luksuznih roba

Potražnja za luksuznom robom u kopnenom dijelu Kine po prvi put bilježi pad u 2014. godini kako je kineska kampanja protiv ekstravagancije teško pogodila prodaju...

Potrošnja na luksuznu robu na kineskom kopnenom dijelu dosegla je 115 milijardi juana (18,79 milijardi američkih dolara) prošle godine, što je niže za jedan posto na godišnjoj razini u usporedbi s rastom od dva i sedam posto u 2013. i 2012. godini, stoji u nedavnom izvješću međunarodne savjetodavne tvrtke Bain & Company.

Vladina kampanja potiče štedljivost te slama korupciju diljem zemlje direktno utječući na darivanje, koje je bilo jedno od glavnih pokretača rasta ovog sektora, rekao je Bruno Lannes, autor izvješća.

Luksuzni satovi i muška roba osobito su teško pogođeni, nadovezao se Lannes, s padom prodaje od 13 odnosno 10 posto u 2014.

U izvješću se također navodi kako se 70 posto luksuznih brendova koje su kupovali kineski potrošači sada prodaje u inozemstvu ili putem "daigoua", prodajnog agenta, koji rade zalihe proizvoda prije njihove prodaje na dobit domaćim kupacima, javlja CRI.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram