Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2015

Viktor Lenac dobio posao s Američkom ratnom mornaricom

U konkurenciji između šest mediteranskih brodogradilišta, Brodogradilište Viktor Lenac uspjelo je ponovno zadobiti povjerenje Američke ratne mornarice i sklopiti ugovor za opširni remont i preinaku elektro-energetskog kompleksa zapovjednog broda 6. flote USS Mount Whitney (LCC 20)...

Projekt koji se očekuje u Brodogradilištu u siječnju 2015. godine za razdoblje od najmanje šest mjeseci uključuje kompletan remont i dokovanje broda, uređenje dijela nastambi i kuhinja na brodu, radove na izmjeni čelične strukture oplate i palubnih kućica.

Posebno je interesantan posao na preinaci postojećeg sustava elektro-energetskog napajanja broda i instalacija novih generatora i elektro-energetskih ploča i kontrolnih mehanizama opreme, te preuređenje sistema preljeva goriva, reverzne osmoze, ispiranja crnih i sivih voda, sistema dojave požara i sl. Visoka složenost ovog projekta iziskivat će da veliki dio brodogradilišnih resursa bude zauzet većim dijelom 2015. godine.

Budući se dokovanje broda očekuje u razdoblju od nešto manje od tri mjeseca, Brodogradilištu će ostati na raspolaganju dovoljno remontnih kapaciteta za ostale poslove, javljaju iz Viktora Lenca.

S ovim profesionalno vrlo zahtjevnim i financijski isplativim projektom, čija vrijednost se očekuje u iznosu od više od 20 milijuna američkih dolara, Brodogradilište će osigurati dobro poslovanje u narednoj godini i moguće daljnje investiranje u modernizaciju brodogradilišnih kapaciteta, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram