Zatvori
Poslovni Puls
30/12/2014

Nakon 1. siječnja kreće velika potraga za boljim poslom

Kakve novogodišnje odluke donosimo i u kojoj ih se mjeri držimo, istražio je portal MojPosao na više od 300 ispitanika...

Za 2014. godinu 57% ispitanika nije donijelo niti jednu novogodišnju odluku jer smatraju da se odluke moraju donositi kroz cijelu godinu te ne vide smisao u donošenju odluka na određeni datum, navodi se u istraživanju portala MojPosao.

Od ispitanika koji su donijeli odluku za 2014., njih tri četvrtine (73%), izjavilo je da je ta odluka bila vezana za posao i karijeru. Najviše ispitanika (60%) donijelo je odluku o pronalasku (boljeg) posla, dok ih je 17% odlučilo više zarađivati, a 13% ispitanika usmjerilo se na dodatnu edukaciju.

Ispitanici su se u najmanjoj mjeri odlučivali na promjenu vlastitog ponašanja (3%) i uspostavu novih poslovnih kontakata (2%).

Po pitanju ispunjenja odluka za 2014. godinu, 36% ispitanika ispunilo je poslovnu odluku, dok ih je 34% ispunilo svoju privatnu odluku. Žene u većoj mjeri ispunjavaju svoje novogodišnje odluke (39%) nego muškarci (25%).

Novogodišnju odluku za 2014. godinu u najvećoj su mjeri ispunili ispitanici u dobi od 26 do 30 godina (41%), a u najmanjoj mjeri ispitanici u dobi od 31 do 40 godina (25%).

Odluku za 2014. godinu su u najvećoj mjeri ispunili ispitanici s visokom stručnom spremom (40%), a u najmanjoj ispitanici sa srednjom stručnom spremom (30%).

Od ispitanika koji nisu ispunili svoju novogodišnju odluku vezanu uz karijeru i posao, trećina  ispitanika (30%) kao razlog navodi zapreke koje su im se našle na putu. Malo manje od petine ispitanika (17%) navodi da im nije niti bilo važno da ostvare donesenu odluku, dok ih 13% nije uspjelo zbog nedostatka podrška okoline, stoji u istraživanju portala MojPosao.

Odluke za 2015. godinu: prvenstveno (bolji) posao, a zatim veća zarada
Malo više od polovice ispitanika namjerava donijeti novogodišnju odluku (56%), dok ih 23% nema tu namjeru, a 21% još ne zna.
Žene (60%) u većoj mjeri nego muškarci (55%) planiraju donijeti novogodišnju odluku vezanu uz posao.

Od ispitanika koji će donijeti novogodišnju odluku vezanu uz profesionalni život, najviše će ih se odlučiti pronaći (bolji) posao (52%). Odluku o većoj zaradi namjerava donijeti 15% ispitanika, dok će ih se 12% odlučiti na dodatnu edukaciju. Najmanje ispitanika, tek 1%, odlučit će se na promjenu dosadašnjeg ponašanja na radnom mjestu, dok će ih 3% poraditi na ravnoteži poslovnog i privatnog života.

Da donošenje novogodišnjih odluka povećava motivaciju za realizaciju smatra 40% ispitanika, dok ih 41% to negira. Petina ispitanika (20%) nema mišljenje po tom pitanju, ističe se u istraživanju portala MojPosao.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram