Zatvori
Poslovni Puls
11/12/2014

Državna informatika: Fiskalizacija postaje hrvatski izvozni proizvod?

Oracle Hrvatska d.o.o. i APIS IT d.o.o. potpisali su memorandum o razumijevanju kojim se otvara put zajedničkoj suradnji na implementaciji hrvatskog modela fiskalizacije u trećim zemljama. Ovim potpisom APIS IT čini iskorak u poslovanju nudeći svoje rješenje zemljama u regiji...

Memorandum, koji su potpisali Hrvoje Somun u ime APIS IT-a te Marin Tadić i Peter Fuzes iz Oraclea, definira suradnju na promociji i prodaji projekta fiskalizacije na tržištima srednje i istočne Europe.

"Drago nam je da je Oracle prepoznao vrijednost ovog projekta i ponudio svoje kanale prodaje kojima možemo u drugim zemljama ponudit naš model fiskalizacije. APIS IT ima poslovna znanja iz pružanja rješenja za porezni sustav za koja vjerujemo da mogu biti od koristi poreznim upravama u drugim zemljama. Naša strategija je da rješenja razvijamo na otvorenim standardima te je ovaj memorandum nastavak našeg plana da otvaramo nove mogućnosti sa našim dobavljačima koji imaju prodajnu mrežu u svijetu", rekao je prilikom potpisivanja Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a te dodao:

"Za ovakav tip projekata je izvrsna izvozna prilika, ne samo zbog aktualne problematike smanjenja sive ekonomije uz pomoć fiskalizacije, nego i zbog načina na koji je fiskalizacija implementirana u Hrvatskoj. Naime, naš model je koncipiran tako da je otvorio prostor privatnom sektoru. Stoga i tvrtke koje se bave fiskalnim kasama sa zanimanjem prate svaku priliku gdje država može prodati ovaj model, pošto je to prilika i za njih da izvezu svoje fiskalne blagajne."

APIS IT je za potrebe Porezne uprave Republike Hrvatske razvio jedinstveni sustav online fiskalizacije u kojoj se računi registriraju u realnom vremenu. Ovaj sustav razvijen je na otvorenim standardima, te ga je moguće isporučiti i na Oracle tehnologiji zbog čega je ova tvrtka zainteresirana za nastavak suradnje, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram