Zatvori
Poslovni Puls
15/12/2016

Zagrebačka IT tvrtka izvozi rješenje za fiskalizaciju u Češku

Zagrebačka softverska tvrtka Neoinfo sklopila je ugovor s češkom tvrtkom COM PLUS CZ, kako bi svoje rješenje Adeo POS ponudila na tom tržištu...

Riječ je o u rješenju koje uključuje Android POS aplikaciju namijenjenu izdavanju fiskaliziranih računa i ERP aplikaciju u cloudu namijenjenu malim i srednjim tvrtkama. Usklađenost ove dvije aplikacije čini ga specifičnim na tržištu jer korisnicima omogućuje jednostavno sinkroniziranje raznih podataka kao što su cjenici, a istovremeno prikuplja podatke sa svih računa kako bi bili dostupni za izradu izvještaja, backupa i slične potrebe.

Adeo POS trenutno koriste klijenti u Hrvatskoj i Sloveniji, a širenje na češko tržište logičan je smjer poslovanja, s obzirom da je nakon Slovenije i ta država preuzela hrvatski model fiskalizacije. On se temelji na spajanju korisničkog softvera na centralni server Porezne uprave u trenutku izdavanja računa radi dobivanja jedinstvenog identifikatora računa.

„Fiskalizacija u Češkoj izvrsna je prilika za tvrtke poput naše, jer imamo iskustvo s domaćeg tržišta i gotovo rješenje koje smo lokalizirali u suradnji s češkim partnerom. Uz 140 zaposlenih na desetak različitih lokacija, on će biti zadužen za prodaju, edukaciju i podršku korisnicima, dok ćemo mi osigurati hosting i višu razinu podrške", rekao je Igor Vukmirović, direktor tvrtke Neoinfo.

Osim softverskog rješenja, Neoinfo će preko svog partnera nuditi i širok raspon hardverskih uređaja renomiranih tvrtki prilagođenih različitim potrebama izdavatelja računa, od malih mobilnih uređaja s integriranim printerom, preko tableta, pa do profesionalnih uređaja za ugostitelje, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram